jump to navigation

farliga ikea maj 14, 2006

Posted by sarasblogg in Uncategorized.
trackback

Att besöka Ikea kan vara riskabelt. Farorna finns inte på själva varuhuset, i alla fall inte de fysiska – fast visst finns det en viss risk i att trängas med 8 miljoner andra människor som ska fynda vita små skålar för 1 krona styck. Nej, farorna lurar i det egna mänskliga psyket. Man har tjafsat lite innan själva besöket om man skall åka dit eller inte. Sen klarar man av sina inhandlingar snabbt och sammanbitet. Men det är efter man klarat av betalningen och rullar ut vagnen på parkeringen som det verkliga problemet börjar. Först hittar man inte bilen – stod vi verkligen så här långt bort? – och när man väl hittat bilen kan man inte få in alla varorna; ”jamen ta i då gumman, om du bara anstränger dig så kan du lyfta upp sängen på biltaket. När man sen kommer hem har man på något sätt lyckats bli så irriterade på varandra att helvetet brakar lös. All trängsel med sängprövande familjer, gråtande barn, tunga bokhyllepaket, långa köer, borttappade bilar och för få skruvar blir till slut för mycket för en att klara av.                                                                                                                               Hur vet jag då allt det här? Jo, eftersom jag och pojkvännen genomled allt detta igår såklart. Visserligen tycker jag faktiskt om att vara på Ikea, men följderna kan ju bli katastrofala. Själv tillhör jag kategorin människor som blir tysta när de blir arga, medan pojkvännen gärna kastar lite tallrikar omkring sig. Igår behärskade han sig dock och valde istället att lite lätt sparka till en påse där han trodde det låg en kudde i. Fast nu låg där istället en ovanligt hård stekpanna. Med påföljden att pojkvännens fotknöl nu är aningens svullen. Men det kan den gott vara. Sparkar man på stekpannor får man skylla sig själv. Som tur är så är man inte arg så länge, så nu kan vi faktiskt tycka att våra inköp är väldigt fina och bra. Till och med stekpannan.

 Observera den buckiga kanten.

Annonser

Kommentarer»

1. Henrik Hansen - maj 18, 2006

Hahaha! Ja, alla har en egen förhållning till IKEA-besök. Man gör alltid på sittt egna sätt. Lite som på McD.

Jag arbetar faktiskt på IKEA, och jag har också märkt paniken runt de fina enkronorsskålarna (har 26 själv :). Däremot tycker jag mest det verkar som om kidsen är sura. Men de vuxna kanske blir sura när de kommit hem istället.

2. saravillfara - maj 18, 2006

hihi…vad roligt du skriver! Du har dina poänger – det kan ibland vara förknippat med viss skräckblandad förtjusning med dessa ikeabesök. Men jag har så långt till ikea och kan besöka mitt kära varuhus så sällan, så jag brukar bita ihop och härda ut. Just på det varuhuset är stresströskeln högre än i andra sammanhang för mig. Stackars din sambos (självförvållade) onda fot…inget roligt med skador som man åsamkat sig själv, då finns det ingen annan att bekvämt kunna skylla på…!

3. sarasblogg - maj 19, 2006

Henrik: ja Mc Donalds besök kan ju oxå vara riskablet för den pyskiska hälsan. Borde kanske skrivanåt blogg inlägg om det. Och 26 skålar. Inte illa. 🙂

Sara: jo det går som sagt ganska bra på själva varuhuset. Det är när man kommer hem som allt stekpannemisshandel. Alltså misshandel av stekpannor. Inte misshandel med stekpannor. 😉 Vi har dessutom ganska nära till vårt Ikea, så vi kan åka dit när som helst…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: