jump to navigation

En hipp mö….eh… juli 15, 2006

Posted by sarasblogg in Foton & bilder, Uncategorized.
trackback

Nu får jag äntligen skriva om H’s möhippa! Vi har hållit på med förberedelserna ett bra tag och jag har varit så sugen på att skriva om det här på bloggen, men möhippor ska ju vara hemliga så jag har fått var tyst om den här på bloggen. Men igår var det så dags! Det skulle äntligen bli möhippa. Bekantskapskretsen har hållit sig relativt lugn och inte svävat ut i några äktenskapsförvillelser tidigare, utan H är den första som ska gifta sig. Så, då förstår ni säkert att det här var den första möhippan som jag var med och fixade.

Under våren har vi varit ett gäng tillsammans slag vi våra oerhört kloka huvuden ihop och planerat inför den stora möhippedagen. Vad kan H tänkas tycka vara kul att göra? Vad ska vi inte göra? Vem ska fixa vad? osv osv…..Till slut fick vi ihop ett program som vi tänkte skulle passa H perfekt.

Sagt och gjort, fredagen 14 juli då altt skulle hända – och hände! 8.45  samlades vi, 8 st förväntansfulla unga damer, och begav oss till H’s jobb där vi skulle överraska henne vid ett möte. Allt gick bra, fram till 9.15 ungefär då vi för en kort sekund stannade till i trapphuset på H’s jobb. Och då kommer H gående ner för trappan….med ett ”shit!” från oss gömde vi oss snabbt men för sent…H hade redan sett oss. Nej! Så skulle det ju inte gå till! Vi beslöt oss att ändå köra på vår ursprungliga plan. Vi klämde in oss i ett litet rum som i sin tur låg i ett mötesrum. När mötet pågått ett tag hoppade vi ut och ”överraskade” H. Det blev naturligtvis inte lika kul som det hade blivit om inte sett oss, men det blev ändå bra. H fick byta om till lite tjusiga basketkläder och slöja. Lite champagne och sen en presentation där H skulle läsa frågor om sitt liv och svara rätt. Mycket kul!

presentation

Efter presentationen blev det en promenad till Hagaparken. Där skulle H leda oss i ett Friskis & Svettispass, och gärna få med några andra. Det försöktes med en brevbärare, några tennisspelare och några pensionärer. Til slut fick H med en rar dam som var ute och joggade. Vi väckte nog många glada miner hos de förbipasserande. Undertecknad fick iallafall känna på sin dåliga kordinationsförmåga, höger, vänster, ben, upp, nej ned, vänster eh höger upp…;-)

svettigt

Efter att vi fått värma upp våra stela muskler var det dags för lite lunch. God mat och solsken. Perfekt.

Sen var dags för ytterligare promenad. H fick i uppdrag att fota speciella saker under vägen, och hon lyckades riktigt bra. Bl.a fick hon pussa på en man som stod och väntade med sin mamma vid Stallmästaregården, varpå mamman stolt avslöjade att ”han kom tvåa i senaste Robinson!”. Ehh…okej….

promenixNästa stopp var Centralbadet. H fick en härlig massage medan vi andra hängde i bubbelpoolen. Kan varmt rekommendera Centralbadet! Vi var alla rätt möra, men vi lyckades ändå piffa till oss och fikade inne på badets gård. Sedan blav det en tur ner till Sveavägen. Intet ont anande fick vi in H på en bakgård och ner i en källare. Hon såg  faktiskt lite nervös ut. Det kan tilläggas att H är en person gillar att ha kontroll…. Överraskningen blev trevlig; men tyvärr kan jag inte avslöja den än pga av vissa omständigheter 😉

Efter denna hemliga lilla grej så blev det ögonbindel på och sedan en lång promenad, men eftersom H är en smart person så kände hon på underlaget vart vi var på väg ”jaha nu går vi på gräs, då är vi på Karlavägen”….Väl framme väntade middag, med ytterligare några tjejer.

mums

Vi bjöds på delikata grillspets på en alldeles underbar innergård, med kvällsolen dalande över Stockholmshimlen. Trevligt sällskap, god mat igen, lite alkoholhaltiga drycket. Muchos guttes. H fick sedan titta på en intervju som vi gjort med hennes blivande make, där han svarade på frågor om dem och deras framtid. H fick försöka klura ut vad han svarat, och naturligtvis klarade hon det galant. Vilket strålande äktenskap de kommer att få.

Kvällen fortsatte trevligt och efter att ha varit igång i nästan ett dygn (!) var det dags att avrunda och bege sig hemåt. Det blev en riktigt rolig dag med massa händelser, som jag hoppas att H kommer att komma ihåg. Nu väntar bröllopet om tre veckor. Spännande!

vohoo

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: