jump to navigation

Roald Dahl augusti 18, 2006

Posted by sarasblogg in Film & tv, Kultur, Uncategorized.
trackback

Det är bra med simultanförmåga ibland. Bullbakning och tv-tittning samtidigt (Med TV:n i ett annat rum än bullbakningen bör tilläggas, annars är det ju inte så svårt att klara av båda samtidigt).

rd21020186a1.jpgSVt visade ett porträtt av författaren Roald Dahl. Det var ett finurligt litet program, där de lyckats fånga in hela hans atmosfär på nåt sätt. Ett lyckat grepp var att få hans olika släktingar att läsa ur hans olika verk. Stämninghöjande! Dessutom var det ju intressant att få veta mer om honom. Han verkar ha varit en mycket speciell man.

Jag har alltid gillat Roald Dahl. Han är en fantastisk sagoberättare, som skapar de mest otroliga historier som är underfundiga, roliga och efteränksamma – allt på samma gång. Dessutom är de spännande! Alla som läst Häxorna vet vad jag menar. Och vem skulle inte vilja vara med om samma sak som Kalle, i Kalle och chokladfabriken?

Roald Dahls hemsida kan rekommenderas. Där finns många finurliga och roliga saker att läsa och pyssla med. Kolla in den här. Bums!

Bild från roalddahl.com

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: